Olympique Lyon trainingspakken

Trainingspakken van Olympique Lyon zie je overal ter wereld, vooral door hun dominantie in de Ligue 1 begin 21e eeuw. In Nederland kennen wij Olympique Lyon momenteel voornamelijk vanwege de sterspeler van de ploeg, Memphis Depay. Een landstitel heeft het de club uit Lyon tot nog toe niet opgeleverd, de laatste landstitel dateert alweer van ruim 12 jaar geleden, seizoen 2007/08.

Toon filter

Enig resultaat

Enig resultaat

Kampioensjaren

Olympique Lyon is opgericht in 1899 als universiteitsclub voor meerdere sporten, in 1950 werd het een zelfstandige voetbalclub. Het duurde vrij lang voor Lyon zich kon meten met de clubs uit de Ligue 1. Olympique Lyon wisselde degradatie en promotie regelmatig af tot ze in 1989 weer wisten te promoveren en vervolgens het hoogste toneel niet meer hebben verlaten. In 1999 werd door Pathé 15 miljoen Euro in de club gestoken, dit zou de kampioensjaren inluiden. In seizoen 2000/01 werden ze nog 2e achter FC Nantes. Daarna wist Olympique Lyon maar liefst  7(!) jaar op rij de landstitel binnen te halen. 

Rivaliteit met Saint-Étienne

Olympique Lyon heeft één aartsrivaal en dat is AS Saint-Étienne. De jaarlijkse wedstrijden behoren tot de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Deze ontmoetingen staan bekend als Derby du Rhône. In Frankrijk wordt het gezien als een clash tussen sierlijke voetbal van Lyon tegen de vechters van Saint-Étienne. De wedstrijden gaan elk jaar ook gepaard met diverse supportersrellen.

Type trainingspak

Ben je fan van Olympique Lyon en wil jij op de training er net zo bijlopen als Memphis Depay? Of zoek je juist een casual trainingspak om zo iedereen op straat te laten zien wat jouw favoriete club is? Bij voetbaltrainingspak.nl vind je het allemaal. 

Trainingspak van Olympique Lyon kopen

Wil jij het nieuwste voetbaltrainingspak van Olympique Lyon scoren? Op voetbaltrainingspak.nl zetten wij alle trainingspakken voor jou op een rijtje. Jij kan ze gemakkelijk zelf bekijken en vergelijken. Wij zoeken en vergelijken zowel trainingspakken voor volwassenen als kids. Wil jij altijd de beste deal? Bekijk welke webshop de trainingspakken het goedkoopste aanbiedt.