✅ Trainingspakken van clubs & landen

✅ Nummer 1 trainingspakken vergelijker

✅ De beste voetbal webshops

Conditietraining buiten het voetbalseizoen

Conditietraining buiten het voetbalseizoen

Voor voetballers is het behouden van een goede conditie niet alleen belangrijk tijdens het seizoen, maar ook daarbuiten. In dit artikel bespreken we het belang van het op peil houden van je conditie gedurende de periodes tussen voetbalseizoenen en geven we praktische tips om dit te bereiken.

Waarom conditie behouden buiten het seizoen?

Het behouden van een goede conditie buiten het voetbalseizoen heeft verschillende voordelen. Het helpt onder andere blessures te voorkomen, verbetert je algehele fysieke gezondheid en zorgt ervoor dat je bij de start van het nieuwe seizoen niet bent teruggezakt in je conditie. Dit maakt de start van een nieuw seizoen een flink stuk aangenamer, waardoor je ook meer plezier zal beleven. Kortom, er zijn eigenlijk geen redenen om dit niet te doen.

Tips voor conditietraining buiten het veld

We hebben een paar handige tips uitgewerkt die je kunt toepassen om je conditietraining zo goed mogelijk toe te passen. Lees deze tips maar eens door, je zult zien dat het zeker niet ingewikkeld is om ze toe te passen.

 • Variatie in training
  Varieer je training om alle aspecten van het verbeteren van je conditie te dekken, inclusief uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit. Overweeg hardlopen, fietsen, zwemmen en intervaltraining.
 • Core workouts
  Sterke kernspieren zijn cruciaal voor voetballers. Voeg core workouts toe aan je routine, zoals planken, sit-ups en beenheffingen.
 • Voeding en hydratatie
  Houd je voeding in de gaten en zorg voor voldoende hydratatie. Het juiste dieet ondersteunt niet alleen je training, maar helpt ook bij het herstel.
 • Functionele oefeningen
  Voeg functionele oefeningen toe die gericht zijn op bewegingen die je in het voetbal veel gebruikt. Denk aan zijwaartse bewegingen, sprongen en draaibewegingen.

Benodigdheden voor je conditietraining

Onderstaand de standaard benodigdheden als je ervoor kiest om aan je conditie te werken buiten het voetbalseizoen om. Sommige items zul je wellicht al hebben, maar we noemen toch het geheel, zodat je goed voorbereid bent.

 • Hardloopschoenen
  Investeer in kwalitatieve hardloopschoenen voor verschillende ondergronden. Deze bieden de juiste demping en ondersteuning.
 • Sportkleding
  Kies ademende sportkleding die je koel houdt tijdens intensieve trainingen.
 • Weerbestendige kleding

Bereid je voor op alle weersomstandigheden. Waterbestendige kleding en lagen helpen je om zelfs in minder ideale omstandigheden te trainen.

 • Fitnessaccessoires
  Overweeg het gebruik van fitnessaccessoires zoals een stappenletter, elastieken of een hardloop applicatie op je telefoon.

Conclusie

Het op peil houden van je conditie buiten het voetbalseizoen is niet alleen leuk, maar ook goed voor je gezondheid. Met de juiste mindset, gevarieerde training en de juiste uitrusting kun je ervoor zorgen dat je klaar bent om je beste beentje voor te zetten wanneer het nieuwe seizoen begint. Neem de tijd om te investeren in je fysieke gezondheid en het zal zich vertalen naar verbeterde prestaties op het veld.

Snelle Verzending

Volgende dag in huis

14 Dagen Zichttermijn

Probeer het eerst uit!

2 Jaar Garantie

Soepele retourregeling

Gemakkelijk Betalen

PayPal / iDeal / Bank