✅ Trainingspakken van clubs & landen

✅ Nummer 1 trainingspakken vergelijker

✅ De beste voetbal webshops

officiële A-merk voetbalkleding

Hoe herken je officiële A-merk voetbalkleding?

Ben jij een groot fan van een bepaalde club? Zoals Ajax, Feyenoord, Arsenal of Real Madrid? Dan wil je natuurlijk graag het shirt van je favoriete club dragen. Wanneer je kiest voor officiële A-merk voetbalkleding geniet je van kwaliteit, de juiste pasvorm en duurzaamheid. Maar hoe herken je deze officiële voetbalshirts? 

Bovendien kun je kiezen tussen een authentic model of een replica variant van het shirt van je favoriete club. Maar wat is het verschil hiertussen? En welke kun je nu het beste kopen? Hieronder leggen we het verschil uit tussen authentic en replica voetbalshirts en vertellen we je hoe je officiële voetbalkleding kunt herkennen. 

Het verschil tussen authentic en replica voetbalkleding

Laten we beginnen met het uitleggen van authentic en replica voetbalkleding. Als je regelmatig voetbalkleding shopt, heb je deze termen waarschijnlijk wel een keertje voorbij zien komen. Maar wat is het verschil?

Het is eigenlijk heel simpel; het belangrijkste verschil is dat authentic voetbalshirts ook echt door de voetballers van de club worden gedragen. Ze zijn hierdoor uitgerust met een iets meer geavanceerde technologie en zijn van hoge kwaliteit. De replica tenues worden niet door de voetballers gedragen, maar kun je wel online bestellen. 

De twee voetbalshirts zien er dus precies hetzelfde uit, maar verschillen in performance technologieën. Zo bevat een Adidas authentic shirt bijvoorbeeld een HEAT.RDY technologie en de replica tenues zijn voorzien van AeroReady technologie. 

Houd er rekening mee dat niet elke club authentic voetbalshirts aanbiedt voor de verkoop. Ook kunnen er per merk meer diverse verschillen zitten tussen de authentic en replica voetbalshirts. 

officiële A-merk kleding

Officiële A-merk voetbalkleding herkennen

Wil je officiële A-merk voetbalkleding kopen? Of het nu gaat om een voetbalshirt of een trainingspak: iedere club biedt officiële kleding aan. Maar toch worden er veel nepshirts aangeboden op het internet. Hoe weet je nu of je een echt A-merk shirt koopt? Het verschil tussen officiële en nepkleding zit hem voornamelijk in de afwerking. Je kunt bij namaak kleding vaak stikrandjes of naadjes zien zitten. 

Check de binnenkant van het label

De eenvoudigste manier om te herkennen of je een officieel A-merk shirt hebt gekocht, is door de code in de kraag op te zoeken. Steeds meer grote merken maken gebruik van een label of code dat aangeeft dat het shirt officieel door de voetbalbond of club is gelicentieerd. 

Heb je een kledingstuk zonder code of label aangeschaft? Of werkt de code niet als je deze opzoekt? Dan kan dit een teken zijn dat het shirt niet echt is. 

Kijk naar de levertijd

Ook kan de levertijd een indicatie zijn van mogelijke oplichting. Moet je lang wachten voordat jouw shirt, broek of trainingspak geleverd wordt? Dan kan dit betekenen dat jouw kledingstuk uit China of een ander land moet komen. En in dat geval gaat het meestal om een namaak product. 

Snelle Verzending

Volgende dag in huis

14 Dagen Zichttermijn

Probeer het eerst uit!

2 Jaar Garantie

Soepele retourregeling

Gemakkelijk Betalen

PayPal / iDeal / Bank