✅ Trainingspakken van clubs & landen

✅ Nummer 1 trainingspakken vergelijker

✅ De beste voetbal webshops

Kledingtips voor voetballers

3 belangrijke kledingtips voor voetballers

Voetbal is de populairste sport van Nederland. Niet alleen om naar te kijken, maar ook om zelf te spelen. Veel kinderen willen later net zo goed worden als Memphis Depay of Frenkie de Jong, maar ook als je eigenlijk niet zo goed bent, blijft het leuk om een potje te voetballen. Als je zelf speelt, weet je hoeveel fysieke kracht en conditie voetballen eigenlijk kost. Het is dan ook erg belangrijk om de juiste kleding en schoenen te dragen. In dit artikel delen we drie belangrijke kledingtips voor voetballers: van voetbalschoenen tot het kopen van een goed trainingspak

Tip 1: Draag meerdere laagjes

De meeste voetbaltrainingen vinden plaats in de avond. Het kan dan ook best nog wel koud zijn op het voetbalveld. Tijdens kou is het belangrijk om je lichaam warm te houden. Als je lichaam namelijk koud wordt, komen je spieren op spanning te staan en is de kans op een blessure vele malen groter. Een van de belangrijkste kledingtips voor voetballers is daarom om meerdere lagen te dragen. Zo voorkom je koude spieren.

  • Eerste laag: een thermoshirt
  • Tweede laag: een shirt met lange mouwen
  • Derde laag: een goed ademend trainingspak

Tip 2: Kies de juiste schoenen

Het aanbod voetbalschoenen is enorm. Helemaal niet zo gek dus als je niet weet welk model je het beste kunt kopen. Er zijn tegenwoordig verschillende noppensystemen, materialen en pasvormen. Maar welke moet jij hebben? Bij het kiezen van de juiste schoen let je op de volgende aspecten:

De ondergrond

Speel je vooral op natuurlijk gras? Dan kies je voor schoenen met een FG noppenconstructie. Daarnaast zijn AG-zolen speciaal gemaakt om mee te voetballen op kunstgras. Speel je zowel op natuurlijk als op kunstgras? Kies dan voor MG voetbalschoenen. 

Het materiaal

Voetbalschoenen worden gemaakt van diverse materialen, zo zijn er bijvoorbeeld syntethische, geweven en leren schoenen verkrijgbaar. Kijk goed naar de eigenschappen van elk materiaal en maak vervolgens een keuze.

Jouw speelstijl

Je speelstijl is ook niet geheel onbelangrijk. Wat vind jij belangrijk op het veld? Is dit snelheid, controle of comfort? 

Tip 3: Vergeet het belang van een goed trainingspak niet

Tijdens het voetballen draag je geen trainingspak, maar toch is het heel belangrijk om er eentje te hebben. Je spieren koelen snel af als je een tijdje niet actief bent. Door je hoge hartslag en adrenaline zul je niet zoveel voelen van de kou, maar het heeft wel degelijk impact op je lichaam. Wanneer je geen trainingspak draagt als je klaar bent met sporten of op de bank zit, krijg je een stuk sneller last van spierpijn en andere vervelende blessures. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende trainingspakken. Koop een trainingspak van je favoriete club of laat er eentje personaliseren.

We hopen dat je iets hebt gehad aan deze kledingtips voor voetballers!

Snelle Verzending

Volgende dag in huis

14 Dagen Zichttermijn

Probeer het eerst uit!

2 Jaar Garantie

Soepele retourregeling

Gemakkelijk Betalen

PayPal / iDeal / Bank