✅ Trainingspakken van clubs & landen

✅ Nummer 1 trainingspakken vergelijker

✅ De beste voetbal webshops

De beste trainingspakken voor trainen in de regen

De beste trainingspakken voor trainen in de regen

Een beetje regen weerhoud je natuurlijk niet om te gaan trainen. Toch blijft regen een van de meest voorkomende redenen voor voetballers om niet naar de training te gaan, maar dit is natuurlijk niet de bedoeling. Je hebt gewoon het juiste trainingspak nodig. Als voetballer besteed je de meeste aandacht aan het kopen van voetbalschoenen, maar dit betekent niet dat je het trainingspak geen aandacht moet geven. Hieronder vertellen we meer over de beste trainingspakken voor trainen in de regen en waar deze allemaal aan moeten voldoen. Regen staat jou straks niet langer in de weg!

Een goede basislaag voor trainen in de regen

Voordat je een trainingspak aantrekt, is een goede basislaag essentieel. Deze zorgt er namelijk voor dat je warm en comfortabel blijft tijdens regen of kou. Deze basislaag is een onderlaag waar je meerdere laagjes over aantrekt. Kies bijvoorbeeld voor een thermoshirt of een normaal shirt met lange mouwen. Daarnaast kun je ook een legging onder je broek aantrekken. Kies wel altijd voor een basislaag met Dri-fit materiaal. Dit is speciaal ontwikkeld om je droog te houden.

Doorgaans draag je een basislaag in de herfst, winter of lente bij koel weer. Zo ongeveer rond de 4 tot 10 graden Celcius. Maar ben je extra gevoelig voor koud weer? Dan kun je het natuurlijk altijd aantrekken.

Waterafstotende en winddichte materialen 

Het materiaal is een van de belangrijkste aspecten waar je op moet letten bij het kopen van trainingspakken voor trainen in de regen. Je kunt kiezen uit katoen, polyester, nylon en soortgelijke materialen. Kies het liefst niet voor een katoenen pak. Katoen blijft namelijk lang nat. Je kunt beter een shirt en broek van polyester aanschaffen. Dit is een licht en waterafstotend materiaal.

Trainingspakken zijn vaak niet waterdicht, maar wel waterafstotend. Nu vraag je je misschien af waarom de pakken niet waterdicht zijn. Dit heeft alles te maken met het afvoeren van zweet. Als de broek of jas waterdicht is, blijft het zweet aan de binnenkant zitten en dit wil je natuurlijk niet. Daarnaast zijn er ook speciale winddichte jasjes en broeken voor voetballers verkrijgbaar. 

Kies bijvoorbeeld voor het Nike Liverpool Windrunner Trainingspak

Capuchon of niet?

Sommige trainingspakken beschikken over een capuchon. Dit lijkt natuurlijk handig voor trainen in de regen, maar toch is het niet altijd even wenselijk. De capuchon biedt weliswaar extra warmte en bescherming tijdens slecht weer, maar het kan ook in de weg zitten. Draag bijvoorbeeld een sweater of trui (zonder capuchon) en kies voor een extra overjas met capuchon die je hier makkelijk over aan kunt trekken. Zo kun je zonder vervelende capuchon trainen, maar heb je wel de mogelijkheid om deze aan te trekken wanneer dit nodig is.

Snelle Verzending

Volgende dag in huis

14 Dagen Zichttermijn

Probeer het eerst uit!

2 Jaar Garantie

Soepele retourregeling

Gemakkelijk Betalen

PayPal / iDeal / Bank