✅ Trainingspakken van clubs & landen

✅ Nummer 1 trainingspakken vergelijker

✅ De beste voetbal webshops

Retro trainingspakken zijn weer helemaal terug

Top 5 iconische voetbal trainingspakken aller tijden

In de loop der jaren hebben voetbal trainingspakken zich talloze malen ontwikkeld. Van de simpele katoenen trainingspakken van vroeger tot de polyester en luchtdoorlatende dri-fit trainingspakken die we nu kennen. Als we terugblikken op de afgelopen decennia zijn er een aantal trainingspakken die er tussenuit springen. Onze redactie heeft de meest iconische  trainingspakken aller tijden voor je op een rijtje gezet. Hierbij is gekeken naar de beste voetbalteams uit de historie, de beste voetballers uit het verleden en de mooiste trainingspakken die we konden vinden.

  1. Nederlands Elftal 1974

Het populairste voetbal trainingspak aller tijden in Nederland is het trainingspak dat Johan Cruijff droeg tijdens het wereldkampioenschap van 1974. Nederlands beste voetballer ooit zorgde er samen met talloze andere iconische Nederlandse voetballers voor dat niet alleen het voetbal maar ook de outfit uit 1974 nog altijd herinnerd wordt als een van meest iconische ooit. In 1974 was de outfit volledig oranje met een leeuw op de borst. Een simpel maar misschien daardoor juist iconisch trainingspak.

  1. Argentinië 1986

Als we aan Argentinië en voetbal denken dan denken we natuurlijk aan Maradona. In 1986 nam ‘’Pluisje’’ Argentinië bij de hand om de wereldtitel binnen te slepen. In een afgeladen stadion in Mexico City werd West-Duitsland in een zinderende finale verslagen. De voetbaloutfit van Argentinië uit 1986 is iconisch geworden door de beste voetballers aller tijden. Maradona scoorde zelf niet in de finale maar zorgde er wel voor dat Argentinië als voetballand voorgoed op de kaart stond.

  1. Celtic 1967

Iedere voetballiefhebber herkent de outfit van Celtic uit Schotland direct. Niet alleen het voetbalshirt is iconisch  maar ook het voetbal trainingspak. In 1967 kende Celtic een zeer succesvol jaar. met de zeer aanvallend ingesteld elftal wist het Schotse team het verdedigende internationale in de finale van de Europacup een te verslaan. In eigen land en internationaal wordt het Celtic uit 1967 nog altijd herinnerd als een van de meest iconische voetbalteams.

  1. Liverpool 1984

Op het eerste oog lijkt het shirt en het trainingspak van Liverpool niet zo speciaal maar omdat het een van de oudste clubs is en omdat het een van de voetbalclubs is met de meest rijke historie is Liverpool zeker een vermelding waard. In 1984 won Liverpool onder aanvoering van captain Kenny Dalglish vrijwel alle prijzen die er te winnen zijn. Naast de nationale titels en bekers werden ook de Europese toernooien winnend afgesloten. Het elftal van Liverpool uit 1984 wordt daarom nog altijd herinnerd als een van de meest succesvolle Europese teams aller tijden.

  1. Ajax 1995

We begonnen met het Nederlands elftal en sluiten af met de meest succesvolle Nederlandse club aller tijden. In 1995 won Ajax Amsterdam de Champions League en vele andere prijzen. Het elftal van toenmalig trainer Louis van Gaal wordt nog altijd herinnerd als het dreamteam aller tijden van de Amsterdamse voetbalclub. Het mag dan ook geen verrassing heten dat het voetbaltrainingspak van Ajax uit dit jaartal nog altijd een gewild item is onder fans en verzamelaars.

Wat vind jij het meest iconische trainingspak?

Bovenstaande selectie is puur gemaakt op persoonlijke smaak. Ben jij van mening dat onze selectie totaal niet juist is? Of mist er volgens jou nog een iconisch trainingspak die echt niet mag ontbreken? Laat het weten in de reacties hieronder.

Snelle Verzending

Volgende dag in huis

14 Dagen Zichttermijn

Probeer het eerst uit!

2 Jaar Garantie

Soepele retourregeling

Gemakkelijk Betalen

PayPal / iDeal / Bank