✅ Trainingspakken van clubs & landen

✅ Nummer 1 trainingspakken vergelijker

✅ De beste voetbal webshops

Voetbalkleding wassen: zo was je sportkleding op de juiste manier

Je hebt weer goed je best gedaan tijdens de voetbaltraining of -wedstrijd. Dit kun je niet alleen merken aan de spierpijn, maar ook aan je kleding. Je voetbalshirt, – broek of trainingspak zit onder de vlekken en ook ruikt deze niet meer al te fris. Het is belangrijk om vieze voetbalkleding voorzichtig te wassen. Je wilt natuurlijk niet dat het logo of de bedrukking los gaat laten. In deze blog lees je alles over voetbalkleding wassen. Ontdek tips en tricks om je sportkleding fris en schoon te houden, zodat je optimaal kunt presteren tijdens trainingen en wedstrijden.

Voetbalkleding zo snel mogelijk wassen

Misschien heb je niet altijd zin om te wassen, maar het is belangrijk om jouw vieze voetbalkleding niet te lang in de wasmand te laten liggen. Was jouw voetbaltenue zo snel mogelijk na het gebruiken. Zo kunnen de kledingstukken niet extra gaan stinken, maar er komen ook geen extra bacteriën op. Bezwete kledingstukken trekken namelijk veel bacteriën aan. Wil je toch nog even wachten met wassen? Gooi de kleren dan niet op een hoop, maar hang ze op. Doe dit het liefst buiten, zodat de geur eruit kan waaien. 

Gebruik niet te veel zeep

Een veelgemaakte fout bij het voetbalkleding wassen is te veel zeep gebruiken. Je denkt misschien dat de onaangename geur er anders niet uitgaat, maar het is beter om niet al te veel wasmiddel toe te voegen. Wanneer je te veel zeep gebruikt, kan dit er namelijk nog lang in blijven zitten. En achtergebleven zeep zorgt er weer voor dat er extra bacteriën worden aangetrokken.  

Daarnaast kun je wasverzachter ook maar beter vermijden. Dit kan de stof namelijk minder ademend maken.

Voetbalkleding wassen

Op de juiste temperatuur wassen

Wat ook veel voetballers fout doen, is het te heet wassen van voetbalkleding. Wanneer je sportkleding te heet wast, kan de kleding nog wel eens kleiner uit de wastrommel komen. Kijk daarom altijd naar de wasvoorschriften en houd je hier ook aan.

Kleding binnenstebuiten in de wasmachine stoppen

Nog een handige tip voor het voetbalkleding wassen: doe alles binnenstebuiten in de wasmachine. Zo zorg je niet alleen dat de bedrukking beter beschermd wordt, maar ook wordt de kleding grondiger schoon gemaakt.

Skip de droger

Het is beter om je voetbalkleding niet in de droger te doen. De warmte van de droger kan namelijk de bedrukking van de kleding beschadigen. Bovendien is sportkleding vaak gemaakt van een stof dat snel droogt, dus hang je voetbaltenue en trainingspak gewoon aan de waslijn. Komen je kleren erg nat uit de wasmachine? Wring deze dan ook niet uit, want dit kan ook een aanslag zijn op sportkleding. 

Ben je op zoek naar een nieuw trainingspak? Van Ajax, FC Barcelona of Inter Milan? Neem een kijkje in onze webshop. Hier vind je alle voetbaltrainigspakken voor de laagste prijs!

Snelle Verzending

Volgende dag in huis

14 Dagen Zichttermijn

Probeer het eerst uit!

2 Jaar Garantie

Soepele retourregeling

Gemakkelijk Betalen

PayPal / iDeal / Bank