✅ Trainingspakken van clubs & landen

✅ Nummer 1 trainingspakken vergelijker

✅ De beste voetbal webshops

Beste materiaal voor een trainingspak

Wat is het beste materiaal voor een trainingspak?

Een trainingspak moet lekker zitten. Je wilt er goed in kunnen bewegen tijdens het sporten, maar het moet ook binnenshuis comfortabel zijn. Trainingspakken worden tegenwoordig niet alleen meer voor op de bank tijdens voetbalwedstrijden gebruikt; je draagt ze nu ook gewoon om te relaxen. Multifunctioneel dus! Maar wat is nu het beste materiaal voor een trainingspak? Kun je beter voor katoen of polyester kiezen? Of toch een mix? Wij vertellen het je!

Katoenen of polyester trainingspak kiezen?

Als je naar dames of heren trainingspakken zoekt, kom je pakken van diverse materialen tegen. Maar de twee materialen die je het vaakst voorbij ziet komen, zijn katoen en polyester. Maar wat kun je nu het beste kiezen? Hieronder zetten we de voor- en nadelen van katoen en polyester trainingspakken op een rij.

Katoen

Veel kleding wordt gemaakt van katoen. Deze stof neemt van nature vocht op en absorbeert het zweet van je huid. Bovendien is het een sterk materiaal en gaat het lang mee. Katoen houdt je lichaam warm. Dit is ideaal voor als je regelmatig sport in koudere temperaturen. 

Katoen kan op verschillende manieren worden afgewerkt, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het waterdicht te maken. Vaak wordt katoen gecombineerd met een andere stof om het nog comfortabeler te maken. 

Zoek je een trainingspak voor thuis op de bank? Dan is een katoenen pak een goede keuze. De stof voelt namelijk zacht en dit maakt het perfect om in te relaxen.

Neemt vocht op

Licht materiaal

Zacht

Sterk

Voordelig

✖ Kan snel krimpen

✖ Kreukt snel

✖ Kleur kan minder worden na het wassen

Materiaal voor trainingspak

Polyester

Polyester wordt naast katoen ook vaak gebruikt bij het maken van sportkleding. Dit materiaal is gemaakt van een synthetische vezel en heeft hierdoor een goede veerkracht. Polyester voelt licht aan, is kleur- en vormvast en absorbeert zweet. En laat dit nu net alle belangrijke kenmerken zijn van sportkleding. De kleding gaat lang mee en je hoeft het niet te strijken. Het is namelijk van zichzelf kreukherstellend. 

Absorbeert zweet

Licht

Droogt snel

Vorm- en kleurvast

Krimpt niet

Kreukherstellend

Bedrukbaar

✖ Kan statisch aanvoelen

✖ Kans op pillen

Conclusie: wat is het beste materiaal voor een trainingspak?

Zowel katoen en polyester zijn goede materialen voor een trainingspak. Wat het beste materiaal voor jou is, hangt een beetje af van hoe je het pak gaat gebruiken. Ga je het voornamelijk op relaxdagen aantrekken? Dan voldoet een katoenen pak. Wil je er ook daadwerkelijk in sporten? Dan is een polyester trainingspak de beste keuze. Het is ook mogelijk om voor een mix te kiezen. 

Naast katoen en polyester trainingspakken is er ook voetbalkleding verkrijgbaar in andere materialen, zoals fleece trainingspakken.

Snelle Verzending

Volgende dag in huis

14 Dagen Zichttermijn

Probeer het eerst uit!

2 Jaar Garantie

Soepele retourregeling

Gemakkelijk Betalen

PayPal / iDeal / Bank