✅ Trainingspakken van clubs & landen

✅ Nummer 1 trainingspakken vergelijker

✅ De beste voetbal webshops

Welk trainingspak kiezen als je veel zweet

Welk trainingspak kiezen als je veel zweet?

Tijdens een fanatiek potje trainen of zware voetbalwedstrijd is het niet meer dan logisch dat je veel zweet. Zweten hoort er nou eenmaal bij, welke sport je ook beoefend. Het is dan ook belangrijk dat een trainingspak voor tijdens een training of wedstrijd zweet absorberend is. Je wilt namelijk niet dat transpiratievocht op je huid blijft plakken tijdens het voetballen. Om je een eindje op weg te helpen, geven we je een aantal tips over het juiste trainingspak kiezen als je veel zweet. 

Kies voor een trainingspak van polyester

Het is belangrijk dat je kiest voor een trainingspak gemaakt van het juiste materiaal. Stoffen als viscose laten niet veel lucht door en zijn dus niet geschikt om te dragen tijdens het sporten. Kies het liefst voor items van katoen, polyamide, polyester of acryl. Deze synthetische stoffen houden namelijk veel minder lang vocht vast dan natuurlijke materialen. Polyester is het meest geliefde materiaal voor sportkleren. Het neemt namelijk geen zweet op waardoor je geen donkere vlekken of zweetplekken op je trainingspak krijgt. Bovendien houdt polyester warmte vast. Het is dan ook het perfecte materiaal om `s avonds of in de winter tijdens het trainen te dragen. Daarnaast zijn er ook speciale technische kunststoffen zoals dri-fits verkrijgbaar. Deze voeren vocht af, zodat je spieren niet te veel afkoelen. 

Donkere of lichte kleuren om zweet tegen te gaan?

Trainingspakken komen in allerlei soorten en maten, dus ook in verschillende kleuren. Wist je dat je in het dagelijks leven het beste voor donkere kleuren kan kiezen als je veel zweet? De meeste mensen grijpen in de zomer naar lichte kleuren. We hebben vroeger namelijk geleerd dat donkere kleuren zoals zwart en grijs de zon absorberen. Het klopt dat lichte kleding de zon weerkaatsen, maar de warmte komt niet alleen van de zon. Je lichaamstemperatuur speelt namelijk ook een rol. Zwarte kleren absorberen lichaamswarmte wat ervoor zorgt dat je lichaam sneller zal afkoelen. Het maakt opzich niet uit welke kleur trainingspak je kiest. Ga vooral voor wat jij mooi vindt, maar houd altijd rekening met het materiaal. Je kunt gerust een zwart of juist een wit trainingspak gemaakt van polyester kopen. 

Overweeg een zweetshirt

Merk je dat je overmatig zweet in je huidige trainingspak? Overweeg dan om een zweetshirt/broek aan te schaffen. Dit kan namelijk echt het verschil maken. Om transpiratievocht zo goed mogelijk af te voeren kan een basislaag die strak om je lichaam zit helpen. Deze laag zorgt ervoor dat het zweet snel in de kleding kan trekken en niet op je huid blijft plakken. Er zijn diverse merken die ondershirts of -broeken verkopen. Kies voor synthetisch materiaal, zoals polyester, polypropyleen, Coolmax. 

Ben je op zoek naar het perfecte trainingspak voor tijdens het trainen? Of zoek je een joggingpak voor thuis? Neem een kijkje in ons grote assortiment. Zo vind je hier niet alleen de nieuwste trainingspakken van AC Milan, maar ook van FC Barcelona en Atlético Madrid

Snelle Verzending

Volgende dag in huis

14 Dagen Zichttermijn

Probeer het eerst uit!

2 Jaar Garantie

Soepele retourregeling

Gemakkelijk Betalen

PayPal / iDeal / Bank